Mire jó az intimtorna ? (interjú)

Amrit Műhely4 anyukából 3 vizeletvisszatartási gondokkal küzd a szülést követően, a terhesség során pedig szinte mindenkinek vannak átmenetileg ilyen problémái. Az intimtorna azonban nem csak ezért lehet jó. Rusznák Ágnes intimtorna trénerrel beszélgettem.

Miben segít az intimtorna egy kismamának?

Nemrég beszélgettem egy kismamával, kérdeztem, mi foglalkoztatja, miről keres információt a neten. Azt mondta, hogy csak azt keresi, ami a babának a legjobb. Azért végzi az intimtorna gyakorlatait, mert azt olvasta, javítja a baba keringését is. El sem tudja képzelni, hogy szülés után miért ne tudná tartani a vizeletét.

Tegnap levelet kaptam egy anyukától. Elkeseredett hangon számolt be arról, hogy a szülés óta sok kellemetlenséggel kell szembenéznie. Legutóbb autóbuszon utazott, ölében a gyermekével. Érezte, hogy tüsszentenie kell. Megpróbálta visszatartani, de nem sikerült teljesen. Melegséget érzett maga alatt. Még szerencse, hogy ott a betét, amit szülés óta használnom kell – gondolta – különben bajban lennék a leszállásnál.

A vizelettartási nehézség sajnos gyakori probléma. Képzeld el, hogy látsz a játszótéren háromgyerekes anyukákat, akik beszélgetnek, gyerekeket hintáztatnak. Négy anyuka közül 3 vizelettartási gondokkal küzd.

A cikk folytatását itt találod:

http://www.kismamablog.hu/terhesseg/mire-jo-az-intimtorna-interju